Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bájitaltanóra? Juj..

2010.08.01

[...]

A bájitaltanóra az én különbejáratú menedékem. Odavagyok érte.

Én már a szokott padomban ülök, várom Dymphnát, de beteget jelent az ikertükröm róla... akkor viszont Zathan sem tűnik ma fel sehol... Helyettük viszont beesik a padba Draco Malfoy. Ez felettébb meglepő. Az ő helye Parkinson mellett van... - Eddig jutok a gondolatban, mivel feltekintve Draco arcára, látom, hogy hófehér és rémült. Rá is kérdezek, mi van vele, ő pedig szokatlan módon elkezdi mesélni ügyes-bajos dolgait. Nem irigylem... Figyelmesen hallgatom, nem zavar, hogy Perselus már bejött...

Stop!!! Perselus. Bejött. És.. Mindenki. Minket. Néz?!

Piton professzor ismét köhint. Erre pedig végre szétrebbenünk a heves sugdolózásból. Piton prof. a sugdolózásunkat némi meglepődéssel fogadja, de nem mutatja, csak avatott mardekáros szemek - na meg én.. nem mintha nem lennék mardis..- veszik észre.
Összenézünk. Vajon mi sül ki ebből..? Piton prof. nem szokott a saját házán bosszút állni. De most mégis megorrol... x.x ??

- Ms. Kyle! Kérem, fejezze be a diskurációt Mr. Malfoy-jal. Ó, és fáradjon át Mr. Potter mellé, ma párban dolgoznak. Élő Halál Esszenciája. Másfél óra. Kezdjék. MOST! - viszont alig észrevehető mosolyra húzódik az ajka... Nekem szól, de láthatóan Draco is észleli: elképed.

Az óra csigalassúsággal telik el. Állandóan azon gondolkozok, hogy mi lehet a gondja Perselusnak Dracóval vagy velem, így nagyon sokat rontok Potter amúgy is szar munkáján. Dracót Grangerrel osztotta egybe, így az övék a legjobb főzet.

- Tíz pont a Mardekárnak! - és egy lekezelő vigyor a többinek.. - Mehetnek.

Perselus ott fog óra után. Magához int, miután bebiztosította a termét... Én lassan az ölébe csúszok.
- Ms. Kyle! Nem tűröm, hogy megcsalj! Ez ... hallatlan... Lilian... - majd édesen megcsókol. Elolvadok tőle. Szeretem. Nagyon szeretem... Elkényelmesedve  a lábain, a fülébe súgom:
- Sohasem tenném. Én Téged szeretlek.. Draco csak barát, és ma valami baja volt... - majd a tiltakozást beléfojtandó, én is csókot kezdeményezek.

Ekkor viszont lépteket hallunk elszaladni, majd két pár lábat közeledni - a fene ebbe a vén kecskébe, sóhajtjuk egyszerre. Egy utolsó kis puszi után a cuccomat gyorsan felkapva próbálok úgy tűnni, mint aki elsiet, mikor belefutok Dumbledore-ba (naugye, hogy megint ő az) és Grangerbe. A griffendéles kis iskolaelsőt ellenségesen mérem végig, majd méltóságteljesen elsétálok, amíg Draco meg nem ragad egy páncél mögül, hogy:

- MOSTAZONNALKELLBESZÉLNÜNK, arról, hogy mióta vagy együtt Vele!?! - a végére persze elhalkul, nem hiányzik a pletyka senkinek. Én csak mosolygok. Elkezdem húzni az SVK-terem felé, ahol a következő óránk lesz: majd SVK-n elmondom...

 

SLK 2010. 07.15.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.